Strandvejen 35


Strandvejen 35 er et sommerhus placeret ved Følle Strand og med udsigt til Kalø Slotsruin. Grunden er en smal grund på 12,5 meter som strækker sig fra vejen mod nord ned til den offentlige strand mod syd.


Kystområdet langs bunden af Kalø Vig blev tidligt etableret som ferie- og fritidsområde. Flere af sommerhusene ved Havhuse, Ugelbølle Strand og Følle Strand er således opført i tiden før Anden Verdenskrig. Før denne transformation var her små fiskerhuse og mindre fiskeri. Det er med afsæt i de historiske og karakteriske fiskerhuse at sommerhuset på Strandvejen 35 er udformet. Sommethuset er således tegnet som tre små huse med saddeltag som forskyder sig i forhold til hinanden, herved opstår der små nicher og kroge omkring de tre små nedskalerede moderne "fiskerhuse".


Huset er opført på blot 46 kvadratmeter. Et arealoptimeret hus, hvor der et indbygget sofaer og bænke, så ikke mindre 7 personer kan overnatte på de ganske få kvadratmeter.


Alle materialer er valgt så bygningens samlede CO2 ”footprint” holdes så lavt som muligt. Sommerhusets primære bygningsdel er træ. Træ er bæredygtigt, enkelt at forarbejde, let at transportere og en fornyelig ressource. Stort set alle konstruktioner er udført i træ og facader samt tag beklædes med danske egetræslister. Vinduesrammer er opført i egetræ ude og inde.


Projektet er tegnet i samarbejde med Artelia og opført af MALA.


Fotos: Hampus Berndtson