Sommerhus ved Rågeleje


Sommerhuset er placeret ved Rågeleje højt beliggende med udsigt ud over Kattekat. Grunden er en smal grund, som strækker sig fra syd mod nord ned til den offentlige strand.


Husets geometri er kendetegnet ved et langhus med et karakteristisk gavlmotiv. På tagets højeste punkt, er der indarbejdet ovenlys med præcise åbninger mod himlen, som sikrer et godt og varierende dagslys. Huset er beklædt med brædder og trælister, der harmonerer med den omkringliggende arkitektur.

 

Det samlede volumen falder naturligt i med omgivelserne og stedets arkitektur. De tilbagetrukket terrasser mod vest og mod øst, nedskalere husets volumen, og skaber en variation i de to facader, som er med til at nedskalere huset mod omgivelserne. De to terrasser giver mulighed for udeliv, som kan afskærmes fra vinden.

 

Fra ankomsten mod syd, introduceres man til huset via et gangforløb, der udover kig til de inde liggende terrasser, giver kig til vandet. Længst mod syd ved ankomsten findes der 3 værelser, bad og brygges, mens der mod nord og udsigten mod Kattegat findes køkken og opholdsarealer. Igennem hele bygningen er der arbejdet med lyset og med at skabe kig til omgivelserne, vandet og himlen. Dette er alt sammen med til at berige oplevelsen af stedet, men skaber samtidig overskuelighed i huset.

 

Alle materialer er valgt så bygningens samlede CO2-aftryk holdes så lavt som muligt. Bygningens primære bygningsdel er træ. Træ er bæredygtigt, enkelt at forarbejde, let at transportere og en fornyelig ressource. Stort set alle konstruktioner er udført i træ, facaderne beklædes med brædder og trælister og terrassen er ligeledes udført i træ.