Kongshaven 74


Projektet omhandler en tilbygning til et eksisterende hus fra 1952.

 

Det eksisterende hus, der er tegnet af arkitekt A. J. Madsen, er trukket tilbage fra vejen mod syd og friholder en stor del af grunden mod nord til have. Huset er opført i gule tegl med røde vingetegl på taget, og udmærker sig ved sine fine detaljer ved tagfoden og omkring det store sydvendte vindue samt elegante hvidmalede stålværn ved indgangspartiet. Gavlen er afsluttet med en række vendte kopper, der følger tagets hældning og afslutter huset opad. Huset fremstår generelt meget velholdt, med nyere hvidmalede trævinduer i hele huset, med undtagelse af det store karnapvindue imod vejen som er udført i hårdttræ, der med tiden er grånet. Det overordnede eksisterende volumen er karakteriseret ved et sadeltagsvolumen hvorfra et fremspring i halvdelen af bygningens bredde skyder sig ud mod sydøst.

 

Tilbygningen kobler sig på husets nordvestlige hjørne og fremstår som en spejling af fremspringsmotivet mod vejen. Tilbygningen opføres i træ, med en bærende trækonstruktion og en facade der beklædes med trælister, som med tiden vil patinere sølvgråt. For at få nyt og gammelt til at smelte sammen er tilbygningens vinduespartier tilpasset det 600 mm modul, som går igen i alle gående partier i både stueetagen og kælderen. Ligeledes er de nye vinduer hvide som de eksisterende.

 

Indvendigt bliver huset en forlængelse af det eksisterende køkken, og hermed opnås et moderne køkken-alrum, der møder den moderne families behov for at have et rum, hvor alle kan samles. Herfra er der adgang til en stor hævet træterrasse.

 

Alle materialer er valgt så bygningens samlede CO2-aftryk holdes så lavt som muligt. Tilbygningens primære bygningsdel er træ. Træ er bæredygtigt, enkelt at forarbejde, let at transportere og en fornyelig ressource.

  

Projektet er udviklet i samarbejde med Regnestuen.